Att hitta en bra ränta

På startsidan skrev vi en hel del om hur olika räntor ser ut för olika lån. Vi skrev även en del om sms-lån och hur det kan vara en början till en långt gående skuldspiral för vissa. Vi på sidan uppmanar naturligtvis våra läsare att låna med försiktighet.

En bra boränta

Vi nämnde i inlägget om sms-lån att boränta är något som i allmänhet är mer accepterat att låna till jämfört med snabblån. Medan många anser att man kan spara ihop till exempelvis en resa eller en bil, är man nästan tvungen att låna till en bostad. Detta särskilt om man bor i en större stad som till exempel Stockholm, där det är mycket ont om hyresrätter. Faktum är att det råder bostadsbrist på många håll i landet och inte bara i Stockholm. Endast ett fåtal kommuner har idag ”för många” bostäder, eller problem att fylla dem med boende.

Bästaboräntan

Således är bostad något som alltså de flesta måste låna till. Idag är räntorna dessutom rekordlåga, så för många är ett lån till en bostad det självklara valet. Samtidigt vill man givetvis hitta den allra bästa boräntan. Även om räntorna är låga överlag, skiljer det sig naturligtvis en del mellan olika kreditgivare. Använder man sig av sidor som Bästaboräntan.se kan man på ett överskådligt sätt se vilka räntor som är lägst för tillfället.

Men dessa sidor säger inte allt. Även om räntorna kan vara låga just nu, finns det naturligtvis ingen garanti för att räntorna är så låga även framöver. Alltså gäller det att räkna in i sin budget så att man klarar av en signifikant höjning av räntan. Gör man inte det riskerar man att inte kunna betala sitt bostadslån och därefter bli bostadslös. Reporäntan, eller styrräntan som den ibland kallas, är något man kan hålla ett vakande öga på. Denna påverkar nämligen marknadsräntorna i mycket hög grad.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *